DECEMBER 2017

Beyaerts’ genieten van cross, indoor Ivannah de sterkste van onze provincie.

December, de laatste maand van het jaar. Wat kon er op het menu staan?

De familie Beyaert, Jorik-Dietwin en Balder, kennen de crosskalender wellicht al uit het hoofd of raadplegen deze regelmatig op www.atletiek.be . Crossen is bij hen een vast zondags aperitief. Een regenachtige cross in Boechout, een sneeuwstorm in Booischot, gladde wegen richting Turnhout : sportief genieten van moeder Natuur. Resultaten zijn van minder belang, maar ere wie ere toekomt : Dietwin behaalde in Booischot oa. de 3de plaats.

Janne crosste trouwens in Wespelaar, Ward werd 2de in Boechout en Arthur liep in Berlare.

Het hoofdgerecht voor onze jeugd werd geserveerd op zondag 17 december met het Provinciaal Kampioenschap Indoor te Hoboken. Met 21 RAMatleten kenden we reeds een record en met Serge, Kathleen, Jeroen, Benedikt en Pieter konden we de hele dag op begeleiding rekenen.

Febe mocht de spits eraf springen in de zandbak, gevolgd door de hordenloopsters Aniesha, Ninke, Naura, Lise en Zita. Een kwartet benjamin-jongens zochten daarna ook de zandbak op. Simon, Wendel en Rik hadden voor deze dag nog geen idee hoever ze wel konden raken, Wolf wist hoe sterk hij kan springen. Met 3m30 bleek dat zelfs goed voor een zilveren medaille. Rik sprong 3m22 ver wat goed was voor brons. De eerste 2 medailles konden gevierd worden! Simon vond dat daar zeker nog een medaille bijmocht en stootte zich met een PR van 6m59 naar een extra zilveren medaille.

Hellen, Daan, Jolien, Wietse, Noutche en Tijs kwamen ondertussen, samen met de andere atleten, in actie op de spurt. Er werden daarbij nog meerdere PR’s gebroken. Iedereen was behoorlijk tevreden. Jammer dat we Zita met een omgeslagen voet huilend ’s middags huiswaarts zagen afdruipen. De eerste berichten over de blessure zetten ietwat een domper op de knalprestaties die nog kwamen.

Noutche, Rik, Wolf en Ivannah behaalden immers de spurtfinales. Noutche had daar niet op gerekend, en was al wat moe. Rik en Wolf waren gebrand op een extra medaille. Rik behaalde opnieuw brons. En Ivannah die mocht als topfavoriete starten. Ze liep daarbij fantastisch : met 8s40 werd ze Provinciaal Kampioen in een nieuwe RAMbesttijd ! Proficiat.

Na het spurten werd er door Jirte, Wietse, Lore en Hellen knap vergesprongen. Daan (5e) sprong verdienstelijk over 1m15 hoog. Bij het kogelstoten, tot slot, maakten Jirte, Jollien, Lore, Ninke en Ivannah coach Kathleen blij. Jolien eindigde als eerstejaars knap 6de en Ivannah sloot mooi af met een tweede medaille, zilver deze keer. Iedereen bedankt voor jullie deelname. Heel knap RAM-PK.

Voor het nagerecht reden nog enkele atleten richting Gent, om op de enige, echte indoorpiste van 200m in het rond te genieten van de vele luxe die hier geboden wordt. Lise ontdekte dat ze ook op zo’n korte rondjes bij de snelsten 1000m kan lopen, Arthur wist dat al van vorig jaar en bevestigde dit knap. Benieuwd in welke supertijden ze in februari hun winter afsluiten.

JANUARI 2017

RAM-clubdag tussen veldloopdrukte als vanouds

In januari verwachten we weer veel veldlopers op het nieuwe drieluik  : Grimbergen – Bornem – Vilvoorde (resp. zondag 7, 21 en 28 januari). We rekenen op jullie. Ook op zondag 4 februari voor het PK, opnieuw te Bornem!

Tussenin willen we graag gezellig brunchen en terugkijken op het afgelopen atletiekjaar. Tijd om onze atleten en iedereen rond onze club nog eens te feliciteren. Kom zeker eens langs op zaterdag 20 januari in zaal De Kettinghe te Heffen. Wordt de 2de handssportmarkt ’s namiddags iets of niet?