NOVEMBER 2017

Een recordopkomst aan atleten en vrijwilligers! Merci.

Het had de dagen voor 11 november geregend. Met ingehouden spanning timmerden de parcours-bouwers op vrijdag paaltjes in de grond en spanden ze De Nekker vol met linten. Ze hielden het tegen de verwachtingen in droog.

's Ochtends stonden ze er met nog meer voor de laatste loodjes, de elektriciteit voor speaker en eettenten vormde een probleem, tegen 11u bemanden heel veel vrijwilligers hun post want het veldloopvolk kwam toe. Tegenover de vorige editie leek iets minder volk voor de 17de Grote Prijs van Mechelen naar De Nekker af te zakken. Zonder de kangoeroes mee te tellen, staan er aan het eind van de dag 1050 atleten in de uitslagen. Daarmee zijn wij altijd tevreden!

Zeker omdat er 83 RAM-atleten bij waren.  Dat zijn er 16 meer dan vorig jaar, en we dachten dat het toen een recordeditie was. Bijna evenveel vrijwilligers zorgden voor een vrij relaxe organisatie van onze cross waar we een dikke merci aan willen geven. Het was een zeer mooie cross-editie. Bedankt.

In de wedstrijd hebben onze atleten natuurlijk het beste van zichzelf gegeven. Voor heel wat nieuwe leden was het de eerste cross. De nieuwe wedstrijdtruitjes vielen goed op door hun mooie ontwerp en kleuren. 25 RAMmers tekenden voor de titel van beste clubatleet in hun reeks. Sara en Lise waren de enige die deze beloning op het hoofdpodium ontvingen met hun 2de en 1ste plaats.

Het veldloopseizoen telt deze maand veel wedstrijden. Zij die de smaak te pakken hebben, trokken zelf naar Duffel, Kortenberg, Arendonk. Wie nog wat meer begeleiding wil, was in Vilvoorde van de partij. Ook daar veel RAMmers. 35 atleten sterk! Bij de jeugd tekenden nu de jongens voor de podiumplaatsen. Andes en Arthur werden beiden 2de.

Elke week vind je op onze website de nieuwste resultaten van onze atleten : www.ram-atletiek.be > Uitslagen RAM-atleten.

DECEMBER 2017

Indoorwarmte

Atletiek is in de winter niet alleen veldlopen waarbij je van de natuurelementen moet genieten. Je kan ook gezellige drukte en warmte opzoeken indoor. Op zondag 19 november zagen onze trainers een leuk groepje atleten opdagen in Hoboken. Een mooi verslag van deze wedstrijd vonden jullie al in je mailbox en kan je nalezen bij het RAM-nieuws.

Op 17 december staat het Provinciaal Kampioenschap Jeugd in de agenda. Hiervoor moest je op voorhand inschrijven. Onze deelnemerslijst is zeer ruim. Of dit, zoals vorig jaar, veel medailles zal opbrengen, is een andere zaak.

In de Kerstvakantie kan iedereen hopelijk wat warmte vinden bij familie en vrienden. De Nekker is dan gesloten, dus heel even geen trainingen. Op zaterdag 20 januari houden we ons eigen RAM-feestje. Houdt de uitnodiging in de gaten.

De crossers starten het nieuwe jaar naar traditie in Grimbergen op zondag 7 januari. Een maand die weer vol staat van de crossen richting Provinciaal Kampioenschap  (4 februari te Bornem).