Winterseizoen jeugdmeeting in Hoboken op 19 Nov 2017 “ Supercrack 1"

Een fantastische start !

Na heel wat reclame bij de jeugdige atleetjes en ouders bleken toch een tiental RAM-jeugdatleetjes afgezakt te zijn naar de indoorhal in Hoboken om deel te nemen aan de eerste Supercrack meeting georganiseerd door HAKI.

Een eerste indoormeeting, dus dat bleek ook. Heel veel deelnemende atleten, heel veel aanwezige supporters, weinig indoor opwarmingsplaats. Ook de onvermijdbare vertragingen in het uurrooster waren er weer bij. De eerste 60m starts, geroezemoes, lawaai, keiharde pistoolknallen. Bij de benjamins dames waren er geen RAM-atleetjes aanwezig, jammer, want die zijn normaal gezien op de training toch in groten getale aanwezig.

RAM was wel vertegenwoordigd door de pupillen dames. In de derde reeks werd Lise Verhelst snelste RAM atlete en behaalde 9.88, Zita Biermans volgde in 10.15. Jolien Vergult won de vierde reeks en haalde 10.06. Wat later won ook Louise Quaethoven de 6de reeks in 10.64. Dat is dus al een goede training geweest voor een aflossingsploeg later in het atletiekjaar.

Daarna volgden de benjamins jongens voor hun eerste wedstrijd. De RAM-atleetjes kregen wel een beetje pijn aan de oren en waren toch wat geschrokken van de achtereenvolgende luide startknallen. Wolf Beckers won reeks 4 in een snelle 10.49. Simon Kestens zag het niet echt zitten om nog te lopen met dat geknal, hij liep met oordopjes toch nog 11.57 in reeks 5. Hij kan zeker sneller, want op training loopt hij steeds even snel als Wolf. Maar hij zal dus gewoon moeten worden aan die pistoolschoten. Daarom is het ook van belang om regelmatig eens een meeting mee te doen.

Bij de miniemen dames op de 60m hadden we Ivannah Wafo, die de zevende reeks won in 8.72 voor Naura Mpokonia Muyadi (2de) in 9.42. Ook al snelle tijden voor een eerste wedstrijd. Als je dan weet dat Ivannah iets te vroeg de aankomstlijn inschatte (na 50m) en na vertraagd te zijn terug versnelde, dan weet je dat ze heel snelle tijden kan lopen. En nochtans, ze was verwittigd door de trainer.

Op de 60 meter horden hadden we ook verschillende RAM-deelnemers. Allereerst bij de kadetten heren haalde Pieter Verhelst een tweede plaats in de eerste reeks met 10.75. Met een betere niet trippelende start naar de eerste horde is een tijd in de buurt van 10 seconden zeker geen inbeelding. Dan werd er weer wat geschoven in het uurrooster, om onduidelijke redenen. In ieder geval moesten de pupillen dames nu voor de miniemen lopen.

Lise Verhelst won de tweede reeks in 13.11, Zita Biermans werd in dezelfde reeks derde in 13.97. Zita had nochtans in de opwarming niet veel zin meer om horden te lopen, aangezien de 76cm hoge horden met een korte aanloop toch wat schrik inboezemden. Maar een beetje hulp en inpraten van de aanwezige jeugdtrainers hielpen haar door de moeilijke periode. Ivannah Wafo stond klaar voor het kogelstoten, maar moest dan opnieuw wachten. Dus terug maar eerst opwarmen voor de 60 meter horden, die dan weer uitliepen. Ze kon dus blijven opwarmen. Ze won opnieuw in 10.63 in reeks 5. Een hard contact op de laatste horde zorgde voor wat tijdverlies en erger, een pijnlijke enkel die daarna haar prestaties in het kogelstoten een beetje bemoeilijkte. In reeks 6 werd Aniesha Tchimou tweede in 11.21, met een trippelende start en niet zonder een aantal keren naar een vierpasritme te moeten overschakelen, wat jammer genoeg ook wat tijdverlies betekende. Coach Serge was blij met de hordendeelnemers, maar toch een beetje teleurgesteld dat er zo weinig waren.

Zoals gezegd liep het uurrooster faliekant in de soep. Toen dan ook nog de scheidsrechter besliste om de volgorde van sommige kampproeven en leeftijdscategorieën zonder waarschuwing door elkaar te gaan schuiven, zorgde dit voor heel wat kopzorgen en zelfs wrevel bij atleten en coaches. Je plant om op een bepaald uur aan te komen en dan te beginnen opwarmen en dan zorgt een domme beslissing er plots voor dat je nog wat langer kunt wachten en een tweetal uur later naar huis kunt. Of dat je helemaal niet kan meedoen aan een proef, zoals het hoogspringen voor Ivannah Wafo. Een tweede hoogspringstand werd zelfs pas tijdens de laatste anderhalf uur van de meeting klaar gelegd en aanwezige supporters-juryleden werden uit de tribunes gehaald. Dank je wel, mama Verhelst.

Hier volgen dan ook de verschillende uitslagen van onze RAM-atleetjes op de kampproeven.

In het verspringen pupillen dames haalden Zita Biermans de 14de plaats met 3.33m, Liese Verhelst de 28ste met 3.02m, Louise Quaethoven werd 39ste met 2.82m. Zita kwam steeds fantastisch uit op haar afzetplank, Lise kwam nooit goed uit en had bij haar verste sprong zelfs 80cm voor de afzetplank afgestoten. Dus een sprong rond de 3.80m was zeker mogelijk geweest. Deze categorie had in totaal 63(!)  deelnemers, dus dat het uurrooster uitliep was heel normaal. Wolf Beckers mocht voor het eerst in competitie verspringen en werd 2de met 3.31m bij de benjamins jongens. Bij het hoogspringen miniemen dames heeft Naura Mpokonia Muyadi uiteindelijk niet meegesprongen omdat het begin zolang duurde en ze naar huis moest. Gelukkig deden onze drie pupillen dames wel nog mee. In de allerlaatste hoogspringwedstrijd werden respectievelijk Zita Biermans (1.05m) 17de, Louise Quaethoven (1.00m) 19de en Lise Verhelst (1.00m) 21ste. In het kogelstoten pupillen heren werd Wolf Beckers 3de met 6.21m en Simon Kestens 4de met 6.19m. Ivannah Wafo won bij de miniemen dames overtuigend met 10.73m, niettegenstaande die pijnlijke enkel van de horden.

Al bij al was RAM goed vertegenwoordigd en toonden onze jeugdige atleten veel competitie-spirit en vooral veel ...geduld. Net zoals de aanwezige coaches en supporters. Volgende keer hopen we op meer RAM deelnemers. Er zijn meetings in Mol, Tienen, Leuven, Zolder, Gent en Hoboken. Daar waar enkel kampproeven zijn gepland (Mol, Tienen) zullen de vertragingen in het uurrooster gelukkig veel kleiner zijn. Goed luisteren op de training en de uitgedeelde wedstrijd briefjes goed lezen zodat jullie volgende keer zeker aan de wedstrijd kunnen deelnemen. En ongeveer elke maand zal een meeting worden uitgekozen om met begeleiding door de jeugdtrainers aan deel te nemen.