JULI-AUGUSTUS 2017

Alle energie gespaard tot vakantieslot : 4 clubrecords !

Met plezier hebben we de afgelopen vakantiemaanden behoorlijk wat atleten op training gezien. Geen grote aantallen, maar ook niet de enkelingen van de afgelopen jaren.

De goesting naar competitie was er in juli niet. Enkel Lise liep een wedstrijd. Ze keek er met veel plezier naar uit om op de Nacht van de Atletiek tussen grote sterren te mogen deelnemen. Samen met de Borlées opwarmen. Super, een echte vakantietip voor meerdere atleten.

In augustus vergrootte onze groep atleten op training en wedstrijd. Onze jeugd kreeg enkele basisregels voor een vlotte estafette aangeleerd. Ram Tornado's in spé?

Op de laatste zondag van augustus wordt klassiek het PK Estafette gelopen. 6 jeugdteams hadden dit reeds vooraf in hun vakantieplanning gezet. Het samen trainen was niet makkelijk geweest, maar op de wedstrijd was iedereen present.

De spurtestafettes zijn de spannendste. Hier loopt wel vaker iets mis. Maar niet dit jaar. Benjamins Liese, Lise, Janne en Wietse startten de 4x60m met een clubrecord van 39.€82 en brons. De benjamins Xander, Joppe, Jenne en Marnik wilden niet onderdoen en ook zij tekenden voor een clubrecord van 39.48 en brons. Van die 8 atleten loopt enkel Jenne individueel sneller dan 10 s. Nieuwe clubrecords onder 40 s, dan hebben we optimaal gebruik gemaakt van de wissels. De pupillen Janne, Lore, Zita en Rani liepen 40.74. De miniemen Aniesha, Annabelle, Ivannah en Nina hadden voor de wedstrijd heel wat moeite met tijden. Een uur voor de start van je wedstrijd aanwezig zijn is een regel die miniemen zouden moeten kennen. Hun wedstrijd 4x80m verliep snel, ook hier met een clubrecord van 43.22 ,een fractie van 0.21 s te traag voor een 3de brons.

Dat 3de brons werd gegrepen door Wietse, Janne en Lise in nog maar eens een clubrecord van 6.38.96. De jongens sloten voor de jeugd het PK af met een 4de plaats. Knappe prestaties.

SEPTEMBER 2017

Eindspurt naar nieuwe start

In september zetten we de eindspurt van het zomerseizoen in. Benjamins Anna, Jirte, Marie, Xander, pupillen Janne en Lore, miniemen Annabelle en Ivannah hebben nog maar 1 wedstrijd nodig voor het eindklassement van de Outdoortrofee. Zoek op www.atletiek.be naar een geschikte wedstrijd. Tips : Vilvoorde (zat 9 sept) en Lier (zat 23 sept). Dus ook kansen voor zij die 2 wedstrijden te kort komen.

In oktober gaan we vervolgens richting nieuw jaar. Je ontving ongetwijfeld bericht dat we dit met nieuwe frisse kleuren op onze truitjes zullen doen. Weinigen die weten hoe we via allerlei fusies in bijna 100 jaar atletiek op groen-wit-blauw uitkwamen. Het nieuwe geel-rood-oranje verwijst, zoals dat gebruikelijker is, naar de gemeente(s) waarvoor we uitkomen. De kernen in Kapelle-op-den-Bos, Willebroek en Mechelen blijven voor een gevarieerd kleurpallet zorgen.

Ook in je agenda te noteren : vrijdag 7 oktober (vanaf 18u) INFO-markt voor nieuwe en bestaande leden. Verkoop 2de hands spikes enzo mogelijk, want ze worden zo snel groot. alle zaterdagen : opleiding aspirant initiator voor atleten en ouders met ruimere interesse in atletiek Zondag 15 oktober : Oefencross traditioneel georganiseerd door Kapelle-op-den-Bos.