Skip to content

Een zonovergoten Beker van Vlaanderen voor onze pupillen en miniemen

Verslag: Marisa Moens

Zonnemelk, pet en kampeerstoel ingepakt!  Onder een stralende zon reed mascotte Bram richting Lier om onze jeugdatleten aan te moedigen tijdens de Beker van Vlaanderen.

Voor de start van de eerste proeven voorzag de organiserende club een ererondje voor de deelnemers.  Het mag gezegd dat de supporters van RAM er voor zorgden dat we even de thuisploeg leken.  Om 10u00 startten de eerste proeven voor elke groep en konden onze eerste atleten aan de slag.

Door de aangepaste wedstrijdformule voor kangoeroes en benjamins was de interclub voor veel pupillen een eerste ervaring met nieuwe disciplines op een pistewedstrijd. Thomas, Lisandro, Imran, Cisse, Seppe, Pol, Evan en Jack gingen samen de uitdaging aan. De ene met iets meer ervaring dan de andere, maar allen enthousiast om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De jongens behaalden mooie resultaten en heel wat persoonlijke records. Als tweedejaarspupillen al iets meer geroutineerd speelden Pol en Evan haasje over op het verspringen en tilden elkaar naar een hoger niveau. Met 4m11 en 4m05 namen Evan en Pol respectievelijk het goud en zilver mee naar huis evenals een stevig persoonlijk record. Met z’n achten verzamelden de jongens 75 punten.

Ook de pupillen meisjes stonden met acht aan de start. Bente, Fay, Lauren, Fen, Sien, Janne, Fleur en Nim trokken hun spikes aan om de RAM kleuren te verdedigen. Ook bij hen sneuvelde menig persoonlijk record (8 om precies te zijn). Met een eerste plaats voor Lauren (vortex) en een derde voor Bente (60H) voegden ook zij twee individuele podiumplaatsen aan het rijtje toe. Alle resultaten samen waren goed voor 76 punten.

Met elf verschenen onze miniemen meisjes als grootste groep aan de start.  Met drie tweedejaars en acht eerstejaars stond dit team een uitdaging te wachten.  Die uitdaging gingen Jozefien, Sarah-Lou, Charlotte, Ninke, Lora, Febe, Suzan, Laila, Lisa, Juno en Maja gretig aan.  Lisa’s eerste deelname op de piste leverde meteen een zilveren plaats op in de 1000m.   Voor teamaanmoedigingen winnen ze alvast de gouden medaille.  Ze supporterden stuk voor stuk als de beste wanneer ze niet zelf aan de slag waren en voegden zo samen 78 punten toe aan het totaal.

De miniemen jongens waren de kleinste groep in ons team, maar lieten dat niet aan hun hart komen.  Op tien proeven verzamelden ze maar liefst  vier gouden, een zilveren en twee bronzen plaatsen en ook de drie andere proeven leverden mooie punten op.  Daar goten ze nog een sausje over van enkele indrukwekkende PRs: een seizoensopener van 28,43m met de speer voor Karsten en 4m54 in het verspringen, een duizelingwekkende 12”32 op de 80H voor Wolf en een verbetering met maar liefst 1”43 op de 150m van Rève.  Sander zette zijn eerste prestaties voor verspringen en 80m op de tabellen, Quinten voor 300m en speer.  Semin deed hetzelfde voor de sprint en haalde de punten voor de 1000m binnen.  Kers op de taart: 104 punten extra voor Team RAM.

Tussendoor werd er aan de tent een dansje geplaceerd, gegeten, gelachen en uiteraard luidkeels gesupporterd om tenslotte te eindigen bij de afsluitende nummers van de dag: de aflossingen.

De pupillen meisjes toonden hun flexibiliteit nadat Janne met een blessure uitviel voor de estafette.  Team 1 werd aangevuld met een atleet uit Team 2, volgordes werden door elkaar gehaald en Team 2 vulde de lopende estafetteploeg aan met vleugels door met zijn vieren stevig te supporteren aan de wissels.  Mooie wissels als gevolg en dat resulteerde in een prachtige derde plaats voor het estafetteteam-van-acht.  Schitterend teamwork!

De twee estafetteteams van de pupillen jongens stonden vervolgens klaar aan de start.  Thomas, Imran, Lisandro en Cisse liepen naar de derde plaats in hun reeks.  De andere ploeg kaapte de tweede plek in hun reeks weg en ook de tweede plaats in het totaalklassement.  Hun prestatie is ook goed voor de derde plaats in onze RAM top 20 aller tijden.  De aanval op de 34”20  uit 1991 is ingezet.  Wie weet wat brengt het PK estafetten in augustus?

Van de elf miniemen meisjes stonden er acht aan de start van de estafette.  Laila, Jozefien, Sarah-Lou en Lora liepen in een sterke reeks naar de vijfde plek.  Met drie eerste-ervaring-estafettelopers trok Febe als ervaren loopster het tweede team op gang.  Febe, Juno, Charlotte en Ninke liepen samen naar de twaalfde plaats.

Het estafetteteam van de miniemen jongens ging voort op het elan van eerder in de wedstrijd.  Ze maakten het superspannend, maar klopten met vijf hondersten de ploeg van AVKA en brachten zo ook de overwinning in het afsluitend wedstrijdnummer naar Team RAM.

Alles samen verzamelden onze 33 atleten 333 punten en een mooie vierde plaats in het eindklassement.  B-finale, here we come!  Daarmee deden we beter dan Gustaph later op de dag – al deed die het met 182 punten op z’n eentje ook niet slecht. 

Aan alle pupillen en miniemen:  reserveer 23 september alvast in de agenda.  Dan wacht ons een meeting met Roeselare, Deinze, Lyra-Lierse, Meetjesland, Hamme, Halle, Aalst, Leuven, Tienen, Turnhout en Mol.

En wij staan daar because of you!  Daar mogen jullie alle 33 trots op zijn.