Skip to content

Beker van Vlaanderen: RAM in de pers

Op zaterdag 27 en zondag 28 april gingen te Merksem de Atletiek interclubwedstrijden ‘Beker van Vlaanderen’ door. Daar behaalde RAM, de Regionale Atletiekverenigingen Mechelen een uitzonderlijk resultaat.  De club ging er twee dagen op rij winnen.  Op zaterdag kaapten de jeugdatleten tot 13 jaar de titel weg voor AV Kontich Aartselaar en ABES Edegem. Met 11 keer een gouden plak, evenveel zilveren medailles en 3 maal brons liepen, sprongen en wierpen onze atleten zich in de kijker. Zij komen eind september uit in de finale van hun leeftijdscategorie. Het is slechts de 2de keer in de geschiedenis van de club dat ze deelneemt aan deze finale. De feeststemming bij de meisjes en jongens van RAM was niet te stuiten! Ze weten met welk doel ze trainen deze zomer. 

Aangevuurd door het succes van hun jongere clubgenoten trokken de cadetten en scholieren (atleten tot 17 jaar) met een missie naar de piste van OLSE in Merksem: minstens even goed doen. En dat deden ze! Met 369 punten in het eindklassement, behielden ze een voorsprong van 64 punten op AC Lanaken en 70 punten op Sparta Bornem. Het goud ging 13 keer naar RAM, het zilver 5 maal, het brons 6 maal. De atleten kregen de overwinningsplak overhandigd en promoveren met hun winst van 3de naar 2de afdeling. Ook hier is het al 7 jaar geleden dat de club in deze leeftijdscategorie een team in 2de afdeling had. 
 “Ik ben ongeloofelijk trots op onze atleten na deze uitzonderlijke prestaties”, zegt Samian Vermeir, voorzitter van Regionale Atletiekverenigingen Mechelen.”Elk van hen presteerde op 110% om zo veel mogelijk punten voor het team binnen te halen. De hoeveelheid aan gesneuvelde PR’s is hier een maatstaf voor. Daarnaast was de teamspirit bij momenten ontroerend: alle atleten en meegereisde supporters schreeuwden hun clubgenoten naar de winst. Zulk mooi resultaat kan uiteraard enkel geboekt worden door de onuitputtelijke inzet van onze trainers, die ik daar hartelijk voor dank.” 

Onze teams:

Link naar de persartikels: