Skip to content

Beker Van Vlaanderen 2023 voor pupillen en miniemen

Save-the-date:  zaterdag 13 mei 2023!

Wat gaan we doen?

Op zaterdag 13 mei 2023 neemt RAM deel aan de groepsronde van de Beker van Vlaanderen voor pupillen en miniemen – zowel meisjes als jongens – in Lier.  Wij nemen als coach Team RAM op sleeptouw.  We rekenen op jullie om er een leuke dag van te maken en een sterk resultaat neer te zetten! Deelname is gratis voor de atleten.

Beker van Vlaanderen (BvV), Wasda?

De Beker van Vlaanderen is een interclub-wedstrijd tussen de Vlaamse atletiekverenigingen waarbij de resultaten van de deelnemers van elke vereniging gegroepeerd worden in een clubresultaat.  In de voorgaande edities van de BvV ging de top-2 van elke groep naar de finale in september.  Dit jaar treden de clubs op zaterdag 23 september aan in de A-finale (1e en 2e uit de groep), B-finale (3e en 4e uit de groep), C-finale, … op basis van hun ranking in de groepsrondes.

Een Interclub, Waarom?

Atletiek is niet enkel een individuele sport.  Bij RAM vinden we samen sporten belangrijk.  Een leuke groep helpt om door te zetten en we kunnen veel van elkaar opsteken.  Tijdens de interclub presteren we als team en moedigen we elkaar aan om samen een mooi resultaat neer te zetten.  Daarnaast is de interclub een leuke opstap naar wedstrijden als dat nieuw voor je is. 

Wat kan ik daar doen?

Springen,  sprinten, werpen, afstandslopen, …  Er is voor elk wat wils.  Onderaan deze mail vind je alle disciplines voor jullie leeftijdsgroep. Jij kiest wat je graag doet, de trainers kijken waar je goed in bent en vervolgens maken we samen als team een mooie verdeling over alle proeven.  Voor proeven waar we niet aan deelnemen, krijgen we namelijk geen punten.

Hoe bereiden we ons voor?

Stap 1

Laat ons voor 27 maart via dit formulier (formulier afgesloten) weten of je al dan niet meedoet en welke disciplines je voorkeur hebben.  De trainers kunnen je hierbij helpen.  We vormen ook zo veel mogelijk estafetteploegen met iedereen die zich opgeeft.  Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.  Hoe groter het team, hoe luider de aanmoedigingen.

Stap 2

Tijdens de trainingen van woensdag 1 en vrijdag 3 maart geven de trainers een woordje uitleg over de trainingen en competities tijdens de zomermaanden.  De Beker van Vlaanderen komt hier ook aan bod.

Stap 3 

Op 30 april staat onze eigen jeugdmeeting in Mechelen op de agenda.

Stap 4

We bekijken samen wie RAM vertegenwoordigt in de verschillende disciplines, stellen carpools samen waar mogelijk, de supporters bereiden hun aanmoedigingskreten voor en dan zijn we klaar om te knallen. 

Maak jij deel uit van Team RAM op de interclub?  Laat het ons weten!