Skip to content

Beker van Vlaanderen Cadetten en Scholieren

Brugge, the place to be voor onze Cadetten en Scholieren. Een onmogelijk geachte missie werd door de magie van de RAM-team spirit een voltreffer. Een 5de plaats met 299 punten op 11 deelnemende clubs, met de hete adem van het Aalsterse Alva in onze nek en op een zucht van het Kortrijkse KKS. Gewoonweg fantastisch.

De wedstrijdresultaten vind je hier, maar we lichten graag enkele staaltjes van teamspirit, talent en verbondenheid eruit.

Trainer Serge had het voorspeld. De dag van de Interclub is er altijd een afzegging door ziekte of blessure. Vrijdag niet anders. Scholier Jolien kwam er met een dagje uitzieken goed vanaf, cadet Lise met een scheur in de enkelband niet. Na haar 2 PK-medailles hadden we van haar toch wat Interclub-punten verwacht. Zaterdag was ze paraat, maar enkel om het team van de zijkant aan te vuren. Lore maakte als supporter eveneens de lange trip naar Brugge. 

De helft van onze aangesloten cadetten en scholieren maakten deze trip. Pas na de paasvakantie werd duidelijk dat er dankzij het goede trainingsweer en de aanmoedigingen van enkele atleten een team van 21 atleten was. Met volle overgave. Bij Lotte’s deelname aan de 1500m hoorde je langs de kant andere clubs zeggen: “Chapeau, dat is teamspirit”. Bedankt Lotte voor die 6 mooie punten.

De interclub daagt de clubs uit disciplines in lopen, springen en werpen in te vullen met heel wat atleten. Per leeftijd en geslacht heb je minstens 5 atleten nodig om overal punten te scoren. Een moeilijke opgave met bv maar 4 scholieren jongens in onze rangen. We gaven niet thuis op 5 van de 40 wedstrijdnummers.

Op de 35 andere nummers stond niet iedereen als een ervaren atleet bij de discipline die je de atleet zou toeschrijven. Heel wat atleten zetten met de interclub-gedachte hun eerste stap naar een wedstrijdprestatie. Iedereen deed dat met de nodige glans, en moest toegeven dat ze wel degelijk talent hebben en mits meer training of ervaring nog betere PR’s zullen behalen. 

De kroon van koning/koningin van de ploeg wordt op het hoofd van cadet Jolien gezet. Zij won het verspringen met een PR van 4m67, en pakte de 3de plek met 29’53 op de 200m. Scholier Naura, nog herstellend van een blessure, stootte zich naar zilver met 8m18. Bas (1500m), Daan (hoog), Luxe (ver) en Wietse (1500m) zijn de andere RAM-talenten die het podium haalden.

Samen sporten en plezier maken. Als er een club-waarde extra in de verf werd gezet, was het zaterdag wel de deze. Een team-foto met alleen maar stralende gezichten, het plezier na een dag samen optrekken spat ervan af. We hebben samen onze wedstrijd voorbereid, elkaar aangemoedigd, elkaar geknuffeld, getroost, gevierd, over de wedstrijd-stress heen gezet. De trainers werden zelfs gevraagd om enkele voorstellen aan de groep voor te leggen voor een volgende team-uitstap. Super.

Bedankt aan Olympic Brugge en hun medewerkers voor hun goede organisatie.

Bedankt aan alle atleten en supporters voor hun onvoorwaardelijke club-inzet.

Bedankt aan trainers Serge, Kathleen, Jeroen en Pieter voor de perfecte begeleiding.

Bedankt aan de chauffeurs die met hetzelfde enthousiasme onze ploeg veilig heen en terugbracht.