Skip to content

Lidmaatschap

Kan ik eerst even testen?

Zeker! Voor je een inschrijving overweegt, kan je driemaal aan de trainingen deelnemen om van atletiek en van RAM te proeven.

Wanneer je dit doet in september of oktober ben je verzekerd. Buiten deze periode train je op eigen risico zolang je niet aangesloten bent.

Informatie over de trainingen vind je hier. Ook kan je telkens bij de trainers of een clubverantwoordelijke terecht voor een woordje uitleg. Onderaan deze pagina vind je ook nog een overzicht veelgestelde vragen.


Ik wil me (opnieuw) inschrijven!

Heb je besloten om jezelf of je naaste (terug) aan te sluiten bij RAM als (gast-)atleet of recreant? Super!

Dit doe je in 2 stappen:

Vul het inschrijvingsformulier in. Dit is nodig zowel voor je lidmaatschap bij de club als bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL).

Na ontvangst van je inschrijvingsformulier, vragen we je het lidgeld te betalen via een online betaalformulier.

Je bent pas verzekerd als lid eens je beide stappen hebt doorlopen!


Veelgestelde vragen

Dit zijn de bedragen voor het volledige atletiekjaar 2023-’24:

CategorieLidgeldLidgeld
vanaf 3de
gezinslid
Verhoogde
Tegemoetkoming
(*)
UitPas
KT
(**)
KAN-BEN-PUP-MIN120 €105 €60 €24 €
CAD-SCH-JUN-SEN-MAS140 €125 €70 €28 €
RoadRunner60 €45 €30 €12 €
Gastatleet70 €70 €35 €28 €
Steunend lid25 €
* Atleten met verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit
** Atleten met Mechelse Uitpas met kansentarief

Het bedrag van je lidgeld is afhankelijk van:

 • je trainingsgroep: je vindt een overzicht van deze groepen en bijhorende geboortejaren hier.
 • het moment van inschrijven: officieel start elk atletiekjaar op 1 november. Je lidmaatschap hernieuwen doe in de periode september-oktober. Sluit je voor de eerste keer aan bij RAM in de maanden januari-augustus, dan hangt voor het eerste jaar je lidgeld af van het tijdstip waarop je instapt.
 • of er al andere gezinsleden ingeschreven zijn; vanaf het 3de aangesloten gezinslid verlagen we het lidgeld!
 • of je al dan niet van een verminderingstarief geniet:
  • Geniet je van een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteiten? Voeg dan een kleefbriefje van de mutualiteit bij je aanvraag vergunning en betaal een verminderd lidgeld.
  • Geniet je als Mechelaar van een apart kansentarief? Vermeld dan het nummer van je Uitpas met Kansentarief op de aanvraag vergunning en betaal een verminderd lidgeld.

Overleg best even met het clubbestuur of je de betaling van het lidgeld graag wil spreiden.

Na de inschrijving zal de clubverantwoordelijke of trainer je de volgende documenten terugbezorgen:

 • formulier mutualiteit waarmee je een deel van je lidgeld terugbetaald krijgt.
 • (voor kangoeroes en benjamins) een blanco nummer met insteekhoes en een paspoort waarin je startnummer staat. Dit nummer is een heel sportjaar geldig en bewaar je om mee te brengen naar wedstrijden.
 • (voor atleten vanaf pupil) je officieel borstnummer van de Vlaamse Atletiek Liga (VAL). Dit nummer is een heel sportjaar geldig en bewaar je om mee te brengen naar wedstrijden.
 • (voor RAM Roadrunners) de recreantenkaart van de VAL.

Je aansluiting bij RAM blijft lopen tot dat je zelf je ontslag geeft in de overgangsperiode of je door de club van de ledenlijst geschrapt wordt. Dit laatste gebeurt uiteraard enkel als je je lidmaatschap niet vernieuwt.

 • Verzekering: Je inschrijven bij RAM betekent een jaar lang verzekerd atletiek beoefenen.
 • Train het ganse jaar door! Een atletiekjaar duurt een volledig jaar. Ook in de zomervakantie blijven we trainingen organiseren en kan je aan wedstrijden deelnemen.
 • Gratis deelname aan de meeste RAM-evenementen, oa. de 11 november veldloop, de 10km van Mechelen en pistemeetings. + kampioenschappen??
 • Punten ontvangen op Mechelse Uitpas: Indien je een Mechelse Uitpas hebt, geef je het nummer op bij de aanvraag vergunning. Je ontvangt 10 punten op je Uitpas. Voor meer info over de Mechelse Uitpas, kijk je op uitinmechelen.be/uitpas.
 • Als RAM lid kan je kwalitatieve teamwear aankopen op onze webshop bij Running Store. Bovendien ontvang je 10% korting op andere aankopen in de winkel.

Je bent aangesloten bij een andere club maar traint omwille van omstandigheden graag op de piste tijdens de trainingsuren van RAM? We begrijpen en eren je clubliefde. Word gastlid en je bent welkom om heel het jaar door mee te trainen met onze atleten zonder je aansluiting te verplaatsen. We verwachten hierbij wel dat je eigen club je verzekering en aansluiting bij VAL voor haar rekening neemt. Onderaan vind je het bijhorend lidgeld.

Je hebt een groot hart voor onze sportieve familie en bent daar graag deel van zonder actief te sporten? Dat kan: we waarderen je steun en inzet als sympathisant, ouder, sponsor, bestuurder,… en verwelkomen je met onderstaande steunende mogelijkheden.

Geen antwoord op je vraag? Contacteer ons dan via dit formulier en je hoort snel van ons!