Skip to content
Home » Grote Prijs veldlopen Stad Mechelen 2023

Grote Prijs veldlopen Stad Mechelen 2023

Welkom op de pop-up pagina van de Grote Prijs Veldlopen Stad Mechelen 2023. Hier kom je alles te weten over ons evenement.

Onze partners:


Wedstrijdinfo

PARCOURS en TIJDSCHEMA

De afwisseling van vlakke stukken, korte pittige hellingen, technische bochten en een stuk strand wordt door menig atleet de hemel in geprezen – na het uitpuffen weliswaar. Een schouwtoneel voor meeslepende wedstrijden, waarvan de plotwendingen driftig door de speaker worden becommentarieerd. Kortom, de cross op z’n best.

AFHALEN PRIJZEN

AMH: Natura prijs af te halen in de Cafetaria boven de tribune aan de atletiekpiste, 20 minuten na afloop van de reeks, op vertoon van borstnummer.

Kangoeroes/Benjamins: Prijs direct  aan de aankomst;

Pupillen t/m Junioren: Natura prijs af te halen in de Cafetaria boven de tribune aan de atletiekpiste, 20 minuten na afloop van de reeks, op vertoon van borstnummer.

Senioren en Masters: Plaats 1 t.e.m. 3 geldprijzen uitgereikt op het podium, voor iedereen een natura prijs af te halen 20 minuten na afloop van de reeks, in de cafetaria boven de tribune aan de atletiekpiste (nummer 5 op bovenstaand plannetje), op vertoon van borstnummer.

De parcours-foto’s kan je hier online vinden: https://finishfoto.be/

KANGOEROES EN BENJAMINS

Graag zien we alle kangoeroes en benjamins met hun begeleiders om 11u30 aan het podium voor een muzikale opwarming. Vandaar uit gaan jullie direct naar jullie start, en bij aankomst ontvangen jullie onmiddellijk jullie prijzen.


Hoe schrijf ik in?

Inschrijven voor de cross doe je via atletiek.nu.

!Opgelet. Inschrijven doe je met je NIEUWE VAL nummer van het atletiekjaar 2023-2024!

Ontving je dit nummer nog niet, vraag dan bij je clubsecretariaat welk nummer je in het nieuwe seizoen toegekend kreeg.

RAM atleten wiens aansluiting in orde is, kunnen hun VAL nummer hier opzoeken: https://ram-atletiek.be/startnummers/

Neem je voor het eerst deel aan een cross en/of weet je niet hoe atletiek.nu werkt? Lees dan zeker op onze site de FAQ onderin de pagina: https://ram-atletiek.be/wedstrijd-info


Hoe kom ik er?

Meer dan ooit leiden alle wegen naar het Provinciaal Sport en Recreatiedomein De Nekker.

Kom je met de wagen, dan zijn de parking De Nekker en de parking Nekkerhal de belangrijkste parkings. Opgelet met parkeren in de berm, dit wordt regelmatig beboet. Voorzie voldoende tijd om je wagen te parkeren en naar de cross te wandelen.

Voor de parking Nekkerhal ontvang je aan de slagboom een parkeerticket, ruil dit aan onze inkom gratis om voor een uitrij ticket. Betaalde tickets kunnen we niet terugbetalen.

Meer info over bereikbaarheid kan u hier vinden: https://ram-atletiek.be/locaties-bereikbaarheid/ . Opgelet, je trouwe viervoeter is niet toegelaten in het provinciaal domein.


Hoe ging het er vorig jaar aan toe?

Het deelnemersveld van 1383 atleten vertegenwoordigde meer dan 40 clubs uit heel Vlaanderen – van Westhoek tot Mol. De ideale weersomstandigheden, ruim 1500 bezoekers en een magnifieke omloop maakten van De Nekker – als vanouds op 11 november – een waar veldloop-walhalla.

Voor het eerste startschot dansten de allerjongsten zich warm onder de enthousiaste regie van de RAM jeugdtrainers en bracht Malinwa Harmonie ons ter nagedachtenis van iedereen die ooit voor onze vrijheden opkwam een ingetogen versie van de Last Post. Na dit kort moment van bezinning beten de Kangoeroe meisjes de spits af en schoten het veld in.

De jongsten liepen in de nieuwe wedstrijdvorm met voorlopers en zonder eindrangschikking, waarna de pupillen en miniemen het veld trotseerden voor de medailles overhandigd door de Schepen van Sport.

Rond 13:30 gingen de cadetten aan de slag en startten de gemengde reeksen voor steeds langere afstanden en meer rondjes op ons uniek parcours. De afwisseling van vlakke stukken, korte pittige hellingen, technische bochten en een stuk strand werd door menig atleet achteraf de hemel in geprezen – na het uitpuffen weliswaar. Een schouwtoneel voor meeslepende wedstrijden, waarvan de plotwendingen driftig door de speaker werden becommentarieerd. Kortom, de cross op z’n best.