Skip to content

10km van Mechelen – 16 maart 2025

Onze partners:


Wedstrijdinfo – Daginschrijving – Uitslagen

De 10km van Mechelen brengt je op 16 maart 2025 langs de Dijle naar het Mechels Broek en na passage in de Muizenhoek loop je langs de andere waterkant terug naar de atletiekpiste op De Nekker.

Of kies je voor de 5km lange natuurloop, die via het wandelpad langs het Mechels Broek en tussen de 2 grote vijvers door je naar de Dijle brengt?

De toegang tot de wedstrijd gebeurt via poort 4 (ter hoogte van UGC). Het wedstrijdsecretariaat is opgesteld in de cafetaria van de tribune aan de atletiekpiste. Kom hier tot een half uur voor je start je daginschrijving regelen en je wedstrijdnummer afhalen.

Er zijn kleedkamers, douches en je kan je rugzak met spullen in bewaring geven.

Parcours

5 km

10 km

Tijdschema 16/3/2025

10:30 – start 5KM van Mechelen

11:15 – start 10KM van Mechelen

11:30 – 13:00 – Nakaarten met optreden van Mechels orkest Diva Nonz

Uitslagen

De wedstrijd kan live gevolgd worden op atletiek.nu. Je tijdsregistratie zal je hieronder kunnen vinden op deze links:


100K Running School Cup

Lukt het jullie schoolteam om na de winst van BIM-sem bij de eerste editie onze wisselbeker ‘100K Running School Cup’ te bemachtigen??

Vorig jaar streden 4 scholen om onze 100K Running School Cup : BimSem, Busleyden Atheneum, Kobos en Sint-Romboutscollege. In totaal vaardigden ze met hun 4-en een kleine 100 deelnemers (leerlingen en personeel) af om op de 2 wedstrijden een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. BimSem slaagde erin om in elke wedstrijd en graad een leerling aan de finish te brengen en behaalde sterke resultaten en 5 eerste aankomsten. Daardoor kon de school op het eind van de wedstrijd de beker in de lucht steken en mee naar school nemen. SRCO behaalde de 2de plaats met een volledig team en een overwegend mooi resultaat in verschillende categorieën. Het podium werd vervolledigd met Kobos dat meerdere ereplaatsen liep in de graden, maar vooral in de 3de graad/personeel wat punch miste. De aanwezige leerlingen en personeel van Busleyden Atheneum leverden een verdienstelijke prestatie en kwamen als 4de over de eindstreep. De uiteindelijke uitslag kan je hier terugvinden.

Het doel van de wedstrijd is om met een gemixt en over verschillende graden gespreid team zo goed mogelijk 100km af te leggen. De resultaten van de beste 2 meisjes en jongens van de eerste graad op de 5km; van de beste 2 meisjes en jongens van de tweede graad op de 5km; van de beste 2 meisjes en jongens van de derde graad of van het personeel op de 5km; en van de beste 2 meisjes en jongens van de derde graad of van het personeel op de 10km worden samengeteld. De school die daarvan in totaal het beste resultaat behaalt wint. Om een volledig resultaat neer te zetten heeft een school dus minimaal 16 deelnemers nodig. Al kan ook een onvolledig team hun kans wagen. Hun team wordt dan aangevuld met denkbeeldige teamleden die telkens het resultaat van de laatste plaats zullen krijgen.

Het volledige reglement kan je hier doornemen. Meedoen is voor deelnemers aan deze schoolcompetitie gratis en het aantal deelnemers per school is onbeperkt.

Opgelet – inschrijven kan vanaf 1 december tot 3 maart

Neem je graag deel met je school, maar vind je de naam van je school niet terug in de lijst van deelnemende scholen? Laat je sportleerkracht of directie contact opnemen met ram@atletiek.be – deelname als school is gratis, maar dient formeel bevestigd te worden.

JaarWinnaar2e plaats3e plaats
2023BIMSemSint-Rombouts CollegeKobos
2024BIMSemSint-Rombouts CollegeBusleyden Atheneum
2025?

Hoe schrijf ik in?

Optie 1: ik neem deel aan de 100K Running School Cup – inschrijvingen tot 8 maart

Optie 2: ik heb een VAL startnummer (RAM en niet-RAM atleten) – inschrijvingen tot 13 maart.

Optie 3: ik ben RAM Roadrunner (lid zonder VAL startnummer) – inschrijvingen tot 13 maart.

Optie 4: ik ben geen RAM-lid en heb geen VAL startnummer – inschrijvingen tot 13 maart.

Optie 5: daginschrijving (allen)


Hoe kom ik er?

Meer dan ooit leiden alle wegen naar het Provinciaal Sport en Recreatiedomein De Nekker.

Kom je met de wagen, dan zijn de parking De Nekker en de parking Nekkerhal de belangrijkste parkings. Opgelet met parkeren in de berm, dit wordt regelmatig beboet. Voorzie voldoende tijd om je wagen te parkeren en naar de cross te wandelen.

Voor de parking Nekkerhal ontvang je aan de slagboom een parkeerticket, ruil dit aan onze inkom gratis om voor een uitrij ticket. Betaalde tickets kunnen we niet terugbetalen.

Meer info over bereikbaarheid kan u hier vinden: https://ram-atletiek.be/locaties-bereikbaarheid/ . Opgelet, je trouwe viervoeter is niet toegelaten in het provinciaal domein.


Faciliteiten

We zorgen graag voor onze deelnemers en voorzien daarom:

  • Kleedkamers met douches
  • Rugzakbewaring
  • Drankbevoorrading
  • Tijdsregistratie
  • Cafetaria voor een gezellige babbel achteraf
  • Een attentie voor elke deelnemer