JEUGD OUTDOOR

WINTER 2019-2020

Beste atleet, beste ouder,

Het nieuwe atletiekjaar start in november. Om je op weg te helpen, vind je hierna wat praktische uitleg en verzorgen we zowel indoor als outdoor geregeld club-begeleiding.

Wat breng je mee in je sporttas ?

- borstnummer VAL      - iets om te eten (banaan bv)                     - regenjas          - 4 sluitspelden

-een drankje                            - opbergzak vuilgoed                                - spikes °          - handdoek/washand

-droge kledij                                     - clubtruitje°°                                         - balpen

 

° spikes zijn niet verplicht maar outdoor geen overbodige luxe. Voor voeten vanaf maat 34 handig tegen glijpartijen!

°° clubtruitjes zijn ook niet verplicht, maar aangeraden. Je hoort duidelijk bij RAM, een singlet trek je makkelijk over andere loopkledij aan, … . Nieuwe leden ontvangen een waardebon van 25€ waarmee ze bij onze sponsor Duffel Running Store een clubtruitje kunnen halen.

Outdoor = Veldlopen : de populairste atletiek-tak in de winter

Ben je kangoeroe, dan loop je een eerste stuk achter het touw zodat er een rustige start is. Je loopt zonder borstnummer. Iedereen wint en krijgt eenzelfde prijs.

Ben je ouder, dan loop je volgens geboortejaar en variëren de afstanden naar gelang de zwaarte van het parcours en de leeftijd. Voor benjamins rond 800m, pupillen 1.200m, miniemen 1.800m.

Kleed je thuis al sportief en warm aan. Maak je klaar voor de opwarming. Looptenue onder een warme training met gewone sportschoenen. Zorg dat je training eenvoudig uit kan zonder veel geklungel.

 

VELDLOOPAGENDA RAM 2019-2020

zon 20 oktober 2019          KAPELLE-op-den-BOS           www.aweternit.be

zon 3 november 2019                 BONHEIDEN                               www.bonh.be

maa 11 november 2019              MECHELEN                 !!! onze RAM cross !!!

zat 23 november 2019                VILVOORDE        www.sparta-vilvoorde.be

zon 05 januari 2020                    GRIMBERGEN           www.grimbergenac.be

zon 12 januari 2020   PROV.KAMPIOENSCHAP Essen             www.esak.be

zon 26 januari 2020                         BORNEM               www.spartabornem.be

zon 23 februari 2020                     BK Brussel             www.sport.be/crosscup

  

Hoe werkt een veldloop ?

- Alles verloopt heel stipt ! Controleer op de organiserende clubwebsite het wedstrijdprogramma. Deze hangt vaak ook uit aan ons RAM-bord.

- Je komt een uurtje voor de start van de wedstrijden van je leeftijdscategorie ter plekke. Alle atleten mogen gratis op het terrein. Enkel supporters betalen inkomgeld. Zij voorzien stevig schoeisel of laarzen.

- Nog geen borstnummer of vergeten? Haal deze eerst op bij het wedstrijdsecretariaat.

- Er is steeds een plek vol met clubtentjes. Zoek onze blauwe clubtent want dit is het centrale afspreekpunt voor atleten, trainers en ouders.

- AWE (= onze RAM-afdeling in Kapelle-op-den-Bos) onder leiding van trainer David Stienaers staat steeds paraat.

- In de tent kan je je sporttas kwijt en kan je van kledij/schoeisel wisselen. - Je vraagt aan de trainers een wedstrijdkaartje, dat je invult en met een sluitspeld achter je borstnummer hangt.

- Zo’n 50 minuten voor de wedstrijd van een bepaalde leeftijdsgroep vertrekt een trainer van RAM/AWE met deze groep (bv. alle benjamins) voor de opwarming. Het parcours wordt verkend, er wordt wat losgelopen en er worden oefeningen gedaan.

- 20 minuten tot een kwartier voor de wedstrijd komen de atleten terug naar de tent om zich klaar te maken (bv. trainingsbroek uit, eventueel spikes aandoen, …).

- De trainer gaat met de groep naar de start. Vlak voor de start kan je je sweater ea. nog uitdoen en afgeven. Na alle wedstrijden van je groep vind je ze terug bij de tent.

- Na de wedstrijd komt iedereen terug naar de tent en wordt er uitgelopen.

Altijd prijs :

Elke club organiseert de prijsuitreiking op een eigen wijze. De top drie staat meestal direct na de wedstrijd op het podium. Alle andere deelnemers krijgen direct na de wedstrijd of na afloop van alle jeugdlopen iets leuk.